Gano Cafe Classic
Gano Coffee Classic
Gano Kahve Klasik

Spirulina Nedir, Faydalari Nelerdir?

SPIRULINA NEDİR, FAYDALARI NELERDİR.



  • Spirulina, bir tür mavi-yeşil alg, yoğun bir protein, vitamin, antioksidan ve diğer besin kaynağı sağlayan inanılmaz bir süper besindir.
  • ABD'de, spirulina çoğunlukla besin takviyesi olarak bilinir, ancak dünyanın diğer bölgelerinde, spirulina malnütrisyonu ( yetersiz beslenme veya hastalıklara bağlı beslenme bozukluğu nedeniyle vücutta görülen değişikliklerin tamamı olarak tanımlanabilir) önlemek için değerli bir besin kaynağı olarak kabul edilir.
  • Günlük spirulina takviyesi alan çocuklar, iki ay boyunca haftada beş gün, daha iyi beslenme durumu gösterdiler ve almayan gruba kıyasla entelektüel kapasitelerini geliştirdiler.
  • Spirulina, NASA ve Avrupa Uzay Ajansı'nın uzay gemileri ve Mars'ta astronotların diyetlerine dahil edilmesinin faydalarını yoğun bir şekilde araştırdı ve çok besleyici olduğu görüldü.
  • Spirulina, tip 2 diyabet, kalp hastalığı, nörodejeneratif hastalıklar (NEDİR), HIV, alerjiler ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli hastalıklarla savaşmak için umut olmuştur.

Spirulina, bir tür mavi-yeşil alg, inanılmaz bir süper besin, konsantre bir protein kaynağı, vitaminler, antioksidanlar ve diğer besinler. Dünyadaki en eski yaşam formlarından biri olan Spirulina, 9. yüzyıldan beri Çingenler tarafından bir besin kaynağı olarak kullanılmıştır ve Spirulina'nın, Meksika'nın Aztekleri tarafından 16. yüzyılın başlarında kullanıldığına inanılmaktadır.
Tek hücreli bir organizma olan Spirulina, adını yay şekline göre "sarmal" veya "spiral" anlamına gelen Latince sözcüğe borçludur. Spirulina esas olarak besin takviyesi olarak ya da besleyici ve diğer yeşil içecekleri besinlerle zenginleştiren bir bileşen olarak bilinir. Bununla birlikte, dünyanın bazı bölgelerinde, yetersiz beslenmenin önlenmesi için değerli bir besin kaynağı olarak kabul edilmektedir.

Spirulina'yı bir beslenme süperstarı yapan nedir?

Spirulina genellikle "mavi-yeşil alg" olarak tanımlanmış olmasına rağmen, teknik olarak bir tür siyanobakteridir. Siyanobakteriler bakteriler olarak sınıflandırılır, çünkü genetik kalıtımları bir zar ile çevrili bir çekirdeğe yerleştirilmez. Diğer bakterilerin aksine, klorofil içerirler ve güneş, bitki ve algler gibi bir enerji kaynağı olarak kullanılırlar.
Spirulina'nın özelliklerinden biri, yüksek protein içeriğidir - ki bu da ağırlığının% 50 ila 70'ini oluşturur (ki bu da yaklaşık% 27 protein olan kırmızı etten daha iyidir). Aynı zamanda tüm temel amino asitleri ve 12 temel olmayan amino asidin 10 yanı sıra diğer faydalı besinlerin geniş bir yelpazesini içerir:
B vitamini (B-12'nin istisnai bir oranı dahil), K vitamini ve diğer vitaminler
Doğal olarak iyot bakımından zengin
Mineraller (kalsiyum, demir, magnezyum, selenyum, manganez, potasyum ve çinko dahil)
Gama linoleik asitin en iyi kaynaklarından biri (GLA, kalp ve eklemler için önemli olan bir yağ asidi)
HIV ile T yardımcı hücre enfeksiyonuna karşı potansiyel olarak koruyucu olan sülfolipitler dahil diğer esansiyel yağ asitleri
Fitopigmentler (fikorosin, klorofil ve karotenoidler)
Metallo-tiyonin bileşikleri (ağır radyoaktif izotopları bağlayan metallerle birleştirilmiş proteinler)
Düşük karbonhidrat (% 15 ila% 20)
18 farklı amino asit



Spirulina aşağıdaki özel özelliklere sahiptir:

·       Spirulina proteinleri yüksek oranda sindirilebilir (% 83 ile 90 arasında sindirilebilir) çünkü mayalar ve klorelladan farklı olarak selülozik duvarları yoktur. Net protein kullanımı (NPU) bu nedenle yüksektir (% 53 ile% 61 arasında) ve Spirulina'yı proteinlerinin biyoyararlanımını arttırmak için pişirmek gerekli değildir.
·   Çalışmalar, spirulina'nın "protein verimi oranı" nın (CEP) çok yüksek olduğunu, yani vücudun bu amino asitleri etkili bir şekilde kullanabildiğini doğrulamaktadır.
·   Bir gıdada böyle bir gamma-linoleik asit konsantrasyonunun bulunması nadirdir ve genellikle vücudunuz tarafından linoleik asitten sentezlenmesi gerekir. GLA, immün ve inflamatuar yanıtlarda kimyasal reaksiyonlara aracılık eden prostaglandinler, lökotrienler ve tromboksanlar gibi önemli kimyasalların öncüsüdür.
·     Spirulina hiçbir tuhaf karbon zinciri yağ asitleri ve çok az dallanmış zincirli yağ asitleri vardır - iki tip lipit, sizin gibi yüksek dereceli hayvanlara ve metabolize edemez.
·      Spirulina, sütle yaklaşık aynı oranda kalsiyum, fosfor ve magnezyum, buğday tohumuyla kıyaslanabilir E vitamini (tokoferol) seviyesi ve çiğ karaciğerden dört kat daha fazla B12 vitamini içerir!

Yetersiz beslenmeye karşı savaşmak için spirulina kullanın

Vahşi spirulina, Meksika ve Afrika kıtasının alkali göllerinde doğal olarak yetişir, ancak ticari olarak yetiştirilir ve dünya çapında toplanır. Spirulina'nın ticari üretiminin 2020 yılına kadar 220.000 tona ulaşacağı tahmin edilmektedir. Japonya dünyanın en büyük spirulina üreticisi ve aynı zamanda en büyük tüketici olmasına rağmen, Hindistan'da tüketim de artmaktadır.
Örneğin Antenna Hindistan, spirulina "tatlılar" yetersiz beslenme riski altında olan çocuklara dağıtır ve kendi kendine yardım gruplarında kadınlara ucuz spirulina satar. nüfusun yetersiz beslenmesi sorununa duyarlı hale getirilirken kar elde edebilir.
Araştırmalar, spirulina takviyesi alan çocukların iki ay boyunca haftada beş gün süren çocukların, daha iyi beslenme durumu gösterdiklerini ve entellektüel yeteneklerini geliştirmediklerine göre daha iyi olduğunu göstermiştir.
Bu gıda aynı zamanda NASA ve Avrupa Uzay Ajansı'nın uzay mekikleri ve Mars'ta astronotların gıdalarına tanıtılmasının ilgisini çeken besleyici bir besin maddesidir.
Beslenme değerinin ötesinde Spirulina, çevre ve onu yetiştirenler için birçok avantaj sunar. Üretimi, örneğin, diğer sebzelerden 10 kat daha az su gerektirir ve yıl boyunca hasat edilir.



Bağışıklık sisteminizi güçlendirin, inflamasyonu azaltın ve spirulina ile kronik hastalıklarla savaşın

Spirulina'nın sağlık açısından faydaları muazzamdır ve vücudun neredeyse tüm bölümlerini etkiler. Örneğin, lipid profillerini iyileştirmek, hipertansiyonu kontrol etmek ve kan damarlarının elastikiyetini arttırmak açısından kardiyovasküler hastalığı olan insanlar için büyük bir potansiyele sahiptir.
Hayvan çalışmaları, spirulina'nın, muhtemelen güçlü antioksidan özelliklerine ve nitrik oksit sentezleme veya salma yeteneğine bağlı olarak karaciğeri de koruduğunu göstermektedir; Üç antioksidanca zengin diyetin (yaban mersini, ıspanak ve spirulina) yaptığı bir çalışmada, Spirulina'nın, serbest radikalleri yok etme ve iltihaplanmayı azaltma kabiliyetinden dolayı en güçlü nöro-koruyucu etkiye sahip olduğu bulunmuştur. .
Ayrıca arsenik zehirlenmesi veya alerjiler gibi çeşitli durumların tedavisinde etkili olmuştur. Bir araştırmaya göre, spirulina ile tedavi edilen hastaların, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma ve kaşıntı gibi alerjik rinit ile ilişkili semptomlardan kurtulduğu bildirilmiştir. Spirulina'nın aşağıdaki sağlık sorunlarını önleme ve / veya tedavi etmede potansiyel etkinliğini destekleyen gerçekten bilimsel çalışmalar vardır:
AMD (yaşa bağlı makula dejenerasyonu)
Tip 2 diyabet
Hipertansiyon dahil olmak üzere kardiyovasküler hastalıklar
Alkolsüz kökenli hepatik steatoz (NASH)
Karaciğer sağlığı ve ağır metallere maruz kalmadan daha az hasar
Serebrovasküler hastalıklar (inme dahil)
Demir eksikliği anemisi, pernisiyöz anemi (B12 eksikliği), A vitamini eksikliği ve kwashiorkor gibi beslenme hastalıkları
Parkinson hastalığı ve Alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif hastalıklar
HIV ve diğer virüslere karşı koruma
Alerjik belirtilerin azaltılması
Kansere karşı koruma
Radyasyon koruma
Kemik iliği ve kanın korunması (özellikle kanser tedavileri sırasında)
Bağışıklık savunmasının güçlendirilmesi ve inflamatuar yanıtın modülasyonu
Acı ve iltihaplanmaya katkıda bulunan prostaglandinleri inhibe ederek ağrıya karşı daha az duyarlılık
Artritin azalan semptomları


Kaynak; www.mercola.com







Spirulina Nedir, Faydalari Nelerdir? Spirulina Nedir, Faydalari Nelerdir? Reviewed by Gano Excel İzmir on Ekim 11, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.